Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2018

Робота прокуратури щодо повернення у власність держави незаконно розданих земель у прибережній захисній смузі Чорного моря триває

                                                    

Миколаївською місцевою прокуратурою №1 продовжується робота щодо виявлення фактів незаконного надання у власність земельних ділянок державної власності та оскарження відповідних рішень у суді.

Зокрема було встановлено, що незважаючи на заборону відчуження, у 2012 році Березанською районною державною адміністрацією незаконно надано у власність громадянину земельну ділянку, яка знаходиться у прибережній захисній смузі Чорного моря, площею 0,08 га, вартістю 44 тис. грн.

Реагуючи на вказане порушення, Миколаївською місцевою прокуратурою №1 до суду скеровано позовну заяву про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсним та скасування державного акту на право власності на земельну ділянку та витребування земельної ділянки у державну власність.

Погодившись із доводами про незаконність передачі землі, 17 жовтня 2018 року Березанським районним судом задоволено позов прокуратури в повному обсязі.

Після набуття указаним рішенням суду законної сили, прокуратурою буде ініційовано питання про реєстрацію права власності на землю за державою.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
кількість переглядів: 2061