Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2018

Фермер відповідатиме за самовільне зайняття земельної ділянки

                             

У понеділок, 22  жовтня  2018 року, за результатом досудового розслідування Березнегуватським відділом Баштанської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого  фермера за самовільне зайняття земельної ділянки державного лісового фонду площею 16,4 га, яка перебуває у постійному користуванні ДП «Березнегуватське лісове господарство (ч.1 ст.197-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні поточного року фермер, не маючи будь-яких законних підстав, самовільно зайняв зазначену земельну ділянку, яку за допомогою сільськогосподарської техніки обробив та засіяв сільськогосподарськими культурами – ярим ячменем та соняшником. Як наслідок, зазначеними протиправними діями спричинено державі шкоду у розмірі понад півмільйона грн.

За ухвалою слідчого судді врожай в кількості 9750 кг ячменю та 5895 кг насіння соняшнику зібрано та  буде  реалізовано в дохід держави.

Довідково: санкція ч.1 ст.197-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2218