Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2018

Телефонному шахраєві обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

                              

У результаті злагоджених професійних дій працівників Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 та Заводського відділу поліції встановлено та затримано 44-річного раніше судимого жителя Кіровоградської області, який обґрунтовано підозрюються у шахрайських діях стосовно літніх людей.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на стаціонарні телефони особам похилого віку телефонував невідомий та, представлявшись близькими родичами, повідомляв про те, що останні потрапили в ДТП, а тому необхідні грошові кошти для вирішення питання, щодо закриття кримінального провадження.

В подальшому до осіб похилого віку приходив чоловік, який забирав грошові кошти. Під час чергового “збирання коштів”  зловмисник був затриманий.

Вказана особа заволоділа грошовими коштами у сумі 14000 гривень та намагалася заволодіти грошовими коштами у сумі 15000 доларів США.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 с.15 ч.3 ст.190 КК України (незакінчений замах на заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), яке він не довів до кінця по не залежним від його волевиявлення причинам, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах) та ч.2 ст.190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому за попередньою змовою групою осіб).
18 жовтня 2018 року суд задовольнив погоджене з процесуальним керівником місцевої прокуратури клопотання слідчого та обрав запобіжний захід, у вигляді тримання під вартою.

Наразі слідчі дії тривають, вживаються заходи спрямовані на встановлення інших співучасників злочину.

Заводський відділ Миколаївської місцевої прокуратури №1 нагадує громадянам, що у разі надходження телефонних дзвінків від невідомих осіб, які вимагають грошові кошти за закриття кримінальних проваджень стосовно Ваших близьких родичів, просимо негайно повідомляти органи поліції за телефоном “102”.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

 

кількість переглядів: 2238