Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2018

За втручання прокуратури землі сільгосппризначення вартістю 1,3 млн грн реально повернуто у розпорядження держави

                                   

Арбузинським відділом Первомайської місцевої прокуратури вжито заходів до повернення у розпорядження держави земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 50 га вартістю 1,3 млн. грн., розташованої в межах території Рябоконівської сільської ради Арбузинського району.

Так, прокуратурою, за результатами опрацювання стану використання земель на території Арбузинського району встановлено, що у березні 2016 року Арбузинською державною нотаріальною конторою фізичній особі видано три свідоцтва про право на спадщину за законом. Відповідно до таких свідоцтв фізичною особою оформлено за собою право постійного користування на земельну ділянку для ведення фермерського господарства. У той же час, відповідно до чинного законодавства право постійного користування землею не успадковується.

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом, який задоволено в повному обсязі – свідоцтва про право фізичної особи на спадщину земельної ділянки  визнано недійсними та скасовано. 

Наразі, в результаті здійснення місцевою прокуратурою належного відомчого контролю за станом реального виконання судового рішення,  державним нотаріусом скасовано свідоцтва про право на спадщину, а  державним реєстратором внесено до Державного реєстру речових прав відомості про припинення право постійного користування землею за фізичною особою.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2367