Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2018

Судитимуть колишню працівницю «Ощадбанку», яка привласнила кошти 23 вкладників

                          

Прокуратурою Миколаївської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишньої працівниці Казанківського відділення «Ощадбанку», яка, маючи в силу службових обов“язків доступ до інформації по рахунках вкладників, оформляла шляхом внесення до автоматизованої системи банку та паперових носіїв неправидивих даних зняття нібито клієнтами банку коштів, які в подальшому привласнювала.

У такий спосіб посадова особа привласнила 44,4 тис грн з рахунків 23  вкладників банку. Переважно це люди похилого віку, які навіть не знали про те, що від їх імені здійснювались операції з їх коштами. Жінка знімала кошти невеликими частинами та розраховувала на те, що не буде помітно і їй зійде це з рук. У подальшому вона використала їх на власні потреби.

Досудовим слідством зібрано достатньо доказів, які підтверджують вину особи у вчиненні злочину.

ЇЇ дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 191, ч.3 ст. 191, ч.1 ст. 362, ч.3 ст. 362, ч.1 ст. 358, ч.3 ст. 358  КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, підроблення документів, несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

31 жовтня 2018 року обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2039