Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2018

Прокурори розповіли дітям, як протидіяти булінгу (ФОТО)

                        

Започатковані прокурором Миколаївської області Тарасом Дунасом профілактичні заходи щодо виховання правосвідомості підростаючого покоління підтримуються працівниками органів прокуратури.

Так, 6 листопада 2018 року, з метою запобігання протидії жорстокості та насильству серед неповнолітніх стосовно однолітків (булінгу) й протидії залежної поведінки начальник Заводського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Іван Хомік та прокурор цього відділу Катерина Капраль зустрілись з учнями загальноосвітньої школи № 6 м. Миколаєва та провели профілактичний захід на тему: «Булінг: що це таке, як себе захистити та відповідальність за скоєне».

У заході взяли участь 180 учнів з 5-х, 6-х, 7-х та 8-х класів та вчителі.

Булінг (від англ. to bull — переслідувати) — це агресивна свідома поведінка однієї дитини (або групи) стосовно іншої, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском та є гострою проблемою сучасності,  яке ще 10 років тому мало хто знав. А сьогодні Україна посідає 9 місце з-поміж 42 країн світу за кількістю випадків булінгу серед підлітків.

Іван Хомік довів до відома присутніх основні положення законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу», розповів  про поняття шкільного булінгу та надав поради, як протидіяти фізичному та психологічному терору з боку однокласників.    Катерина Капраль особливу увагу приділила питанню терпимості та поваги один до одного, зазначивши, що лише слабка духом людина має прагнення знущатися над іншими, завдати тілесних ушкоджень. “Сильна людина завжди вирішить будь-яку проблему гідно, захищаючись силою думки та слова. Жоден неправомірний вчинок не залишається безкарним. За будь-який протиправний вчинок наступає покарання”, - наголосила прокурор. 

Також учні дізналися про види відповідальності за фізичне насильство, агресію у будь-якій формі або будь-які інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати особу своїм інтересам, що мають ознаки свідомого жорстокого ставлення.

Подібні зустрічі працівники органів прокуратури області будуть проводити і надалі.
    
За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1744