Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.11.2018

Неухильне дотримання вимог закону при використанні земель залишається одним із пріоритетних напрямів представницької діяльності прокурорів Миколаївщини (ДІАГРАМА)

                            

Миколаївщина – розташована на степовому півдні України благодатний край для хліборобів. Терени Миколаївщини насичені біосферними та природними заповідниками, регіональними ландшафтними парками, заказниками, пам'ятками природи, заповідними урочищами, ботанічними садами, дендрологічними парками.

Завдяки своєму природному багатству Миколаївська область славиться  мальовничими місцями ідеальними для відпочинку.

Зважаючи на географічне розташування нашого краю родючі землі сільськогосподарського призначення, лісові масиви нерідко стають об’єктами схем та опиняються у спритних руках. Надзвичайно популярними є території, що омиваються водами Чорного моря, отже теж є привабливими для оборудок із землею. 

Відтак, неухильне дотримання вимог закону при використанні земель в першу чергу зазначених категорій залишається одним із пріоритетних напрямів представництва прокурорами інтересів держави в суді та при виконанні судових рішень.

Так, у межах реалізації представницьких повноважень лише у цьому році на виконання судових рішень, постановлених за позовами прокурорів, у власність держави повернуто, а також попереджено незаконне надання земель загальною площею 1485 га вартістю 62,4 млн. грн., з яких 1195 га вартістю 39,3 млн. грн. - сільськогосподарського призначення.  

 

Також, за втручання прокурорів виконано судові рішення про скасування незаконно отриманих правовстановлюючих документів на землю та зобов’язання недобросовісних власників та користувачів повернути державі території пляжних зон відпочинку узбережжя Чорного моря загальною площею понад 8 га вартістю більше 16 млн. грн.

Поновлено порушені інтереси держави щодо використання 281 га земель лісового фонду вартістю 7,1 млн. грн.

До прикладу, реально виконано рішення господарського суду Миколаївської області, постановлене за позовом прокурора області в інтересах Кабінету Міністрів України, з незаконного користування підприємця повернуто земельні ділянки державного лісового фонду загальною площею 242 га вартістю 4,8 млн. грн., що розташовані в межах території Володимирівської сільської ради Казанківського району Миколаївської області. 

Відділ організації представництва в суді та при виконанні судових рішень

кількість переглядів: 2341