Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2018

Продовжуємо практику спілкування з учнівською молоддю (ФОТО)

                                

13 листопада 2018 року керівник Вознесенської місцевої прокуратури Віталій Шевченко, продовжуючи добру традицію спілкування з молоддю, започатковану прокурором області Тарасом Дунасом, зустрівся з вихованцями Вознесенської загальноосвітньої школи - інтернату «Обдарованість».

Між прокурором та учнями  8-11 класів відбулася змістовна бесіда.  Зокрема, Віталій Шевченко, зрозумілою та доступною для школярів мовою, розкрив основні права підлітків, причини та умови підліткової злочинності, основні категорії злочинів, які ними вчиняються, особливості відповідальності підлітків.

Акцентував увагу на особливостях поведінки як на території навчального закладу так і поза ним, зупинившись на особливостях адміністративної відповідальності неповнолітніх у разі дрібного хуліганства, розпиття алкогольних напоїв, куріння в громадських місцях тощо.

Не залишилося поза увагою питання, булінгу, про яке, нажаль останнім часом все більше чуємо через засоби масової інформації. Прокурором розкрито основні психологічні проблеми цього негативного явища, категорії дітей, які можуть в першу чергу зазнати такого тиску від однолітків, зорієнтовано дітей на недопущення такого роду негідної поведінки, а  педагогічний колектив закладу зорієнтовано на посилення психолого-педагогічної роботи щодо попередження таких негативних явищ.

Керівник місцевої прокуратури відповів на запитання присутніх та на згадку про відвідування навчального закладу Віталій Шевченко передав Основний Закон нашої держави – Конституцію України. 

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1990