Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2018

Чиновнику Миколаївської міської ради та посереднику, які вимагали 5 тис доларів США неправомірної вигоди, обрано запобіжні заходи

                   

Сьогодні, 16 листопада 2018 року, слідчим суддею Заводського районного суду м. Миколаєва за результатом розгляду клопотань процесуального керівника Миколаївської місцевої прокуратури № 1 та слідчого обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 140 тис грн заступника начальника відділу контролю та нагляду за благоустроєм Департаменту внутрішнього фінансового контролю нагляду та протидії корупції Миколаївської міської ради, за вимагання неправомірної вигоди в розмірі 5 тисяч доларів США.

Також суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення застави у розмірі майже 80 тис грн посереднику – приватному підприємцю.

З урахуванням зібраних доказів, чиновнику Миколаївської міської ради повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди), посереднику – ч.5 ст.27 та ч.3 ст. 369 КК України (співучасть у наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище).

Як вже повідомлялось, вказаних осіб затримано під час передачі авансу у розмірі 1 тисячі доларів США 14 листопада 2018 року.

Зазначені кошти зловмисники вимагали від суб’єкта господарювання за не вчинення перешкод у використанні ним малих архітектурних форм (ларьків) у м. Миколаєві, розміщених на земельній ділянці, дія договору оренди якого закінчилась.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1958