Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2018

Прокуратура в черговий раз довела, що земля у прибережній захисній смузі Чорного моря не може перебувати у приватній власності

                  

4 грудня 2018 року господарський суд Миколаївської області погодився з позицією прокуратури щодо незаконного розпорядження земельною ділянкою прибережної захисної смуги Чорного моря площею 0,1 га вартістю майже 100 тис грн.

Установлено, що незважаючи на пряму законодавчу заборону, Коблівською сільською радою прийнято рішення про безоплатну передачу у приватну власність громадянки зазначеної земельної ділянки, розташованої у с. Коблеве.

З метою усунення зазначених порушень та попередження юридичного оформлення права приватної власності на землю, прокуратурою у липні поточного року до господарського суду області пред’явлено позовну заяву в інтересах держави про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради, яким громадянці надано право приватної власності на ділянку прибереженої захисної смуги Чорного моря, яка задоволена у повному обсязі.

Загалом, із початку року судами задоволено вимоги прокурорів щодо повернення державі та територіальним громадам  земельних ділянок вказаної категорії вартістю  1,2 млн грн. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області 

кількість переглядів: 1966