Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2018

Судом підтримано позицію прокуратури щодо визнання недійсними додаткових угод до договору постачання природного газу для потреб закладу охорони здоров’я за завищеною ціною

                               

Органами прокуратури області продовжується робота щодо захисту інтересів держави та суспільства у бюджетній сфері.

Зокрема, 4 грудня 2018 року, постановою Південно-західного апеляційного господарського суду задоволено апеляційну скаргу першого заступника прокурора Миколаївської області та скасоване незаконне рішення господарського суду Миколаївської області про відмову в задоволенні позову  Первомайської місцевої прокуратури до Врадіївської центральної районної лікарні та товариства з обмеженою відповідальністю про визнання недійсними на майбутнє додаткових угод до договору постачання природного газу.

Установлено, що за наслідками проведення процедури публічних закупівель між закладом охорони здоров’я та товариством наприкінці 2017 року було укладено договір про постачання природного газу для потреб закладу.

В подальшому, за ініціативи постачальника між районною лікарнею та товариством в один день укладено три додаткові угоди до цього договору, якими втричі збільшено ціну за одиницю товару з 8,2 тис.грн. до  10,9 тис. грн. та зменшено кількість товару з 122 тис. куб.м. до 92,2 тис. куб. м.

Позов прокурора задоволено в повному обсязі.

Вказане забезпечить поставку природного  газу об’єкту соціальної інфраструктури, який має стаціонарне відділення на 103 ліжкомісця та поліклінічний відділ з відвідуванням більше 300 хворих на добу,   в обсязі ще близько 20 тисяч кубічних метрів за ціною, обумовленою в договорі.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1964