Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2018

До 8 років позбавлення волі засуджено жителя Єланця за розбійний напад на свою 83-річну сусідку

                                  

Завдяки наполегливої позиції публічного обвинувачення, яке підтримувалось Єланецьким відділом Вознесенської місцевої прокуратури, доведено вину жителя смт. Єланець, який вчинив розбійний напад на літню жінку.

Встановлено, що в ніч на 11 січня поточного року молодий чоловік проник до будинку своєї сусідки - 83-річної жінки, де з погрозою застосування фізичного насильства та використанням бити, яка експертом визнана холодною зброєю, намагався заволодіти її грошовими коштами, але не знайшовши грошей, заволодів її особистим майном. 

У суді нападник, до речі раніше вже судимий за розбій, свою вину не визнав та намагався перекласти відповідальність за вчинений злочин на свого знайомого.

Однак, під час судового засідання прокурором спростовано всі доводи сторони захисту та надано суду достатньо доказів, які підтвердили вину зловмисника у вчиненні цього злочину.

Відтак, суд приймаючи до уваги всі зібрані докази вини зловмисника,  ухвалив обвинувальний вирок, згідно якого зловмисника визнано винним за ч. 3 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу – розбій, вчинений особою, яка раніше вчинила розбій, поєднаний з проникненням у житло) та ч. 2 ст. 263 КК України (носіння холодної зброї) і призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
   
За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1831