Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.01.2019

Підозрюваних у розбійних нападах на відділення національної лотереї заарештовано (ФОТО)

                      

12 та 15 січня 2019 року слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджені з процесуальним керівником Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 2, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою га строк 60 діб без права внесення застави до трьох зловмисників, які обґрунтовано підозрюються у розбійному нападі на зали національних лотерей в Інгульському районі м. Миколаєва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 9 грудня минулого року двоє жителів м.Миколаєва, віком 21 та 22 років, зорганізувавшись між собою раніше для вчинення розбійних нападів на території міста Миколаєва, з метою подальшого незаконного збагачення та отримання прибутку від вчинення злочинів, проникнувши до залу національної лотереї по проспекту Богоявленському, 285-А, погрожуючи охоронцю предметом, схожим на гранату, вчинили розбійний напад на вказаний заклад та заволоділи грошовими коштами в сумі 30 тисяч гривень. Після чого з місця скоєння злочину зникли.

Але на цьому свою протиправну діяльність не зупинили та вчинили знов корисливий злочин насильницького характеру, залучивши третю особу – місцевого жителя, 1983 р.н.

Так, 6 січня цього року, у ранковий час доби, двоє зловмисників проникли до залу національної лотереї по вул. Космонавтів, 142/3, а третій зловмисник залишився чекати на своїх подільників в автомобілі, припаркованому біля ігрового закладу. Погрожуючи співробітникам вказаного закладу, злочинці намагалися заволодіти грошовими коштами. Після опору, який намагався вчинити адміністратор закладу, останній отримав 2 вогнепальних поранення лівого стегна та грудної клітини від одного зі злочинців. В результаті вчинення розбійного нападу злочинці заволоділи грошовими коштами в розмірі 200 тис. грн., 300 доларів США, особистими цінними речами потерпілого.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Завдяки оперативно проведеним слідчим (розшуковим) діям 11.01.2019 правоохоронцями зловмисники були затримані, у подальшому слідчим за погодженням з прокурором їм повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів, а саме ч. 3 ст. 187 КК України, тобто розбій, поєднаний з проникненням в житло, інше приміщення чи сховище. Одному з фігурантів, який спричинив вогнепальне поранення адміністратору закладу, також інкриміновано замах на вбивство за ч. 2 ст. 15, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України, тобто замах на вбивство з корисливих мотивів.

Досудове розслідування триває. 

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2   

кількість переглядів: 1578