Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2019

Судитимуть керівника підприємства, який наніс довкіллю істотну шкоду у сумі понад 90 тис грн

                                    

За процесуального керівництва Вознесенської місцевої прокуратури, слідчими поліції завершено досудове розслідування кримінальному провадженні стосовно керівника одного підприємств м. Вознесенська, який обвинувачується у забрудненні земель відходами.

Його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 239, ч. 1 ст. 364-1 КК України (забруднення земель відходами, внаслідок порушення спеціальних правил, що створило небезпеку для довкілля; зловживання повноваженнями, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для себе використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, що завдало істотної шкоди державним інтересам).  

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з січня по травень 2017 року керівником зазначеного підприємства, основним видом господарської діяльності якого є дублення і оздоблення шкіри, вичинка та фарбування хутра, було допущено видалення у несанкціонованому місці виробничих відходів, утворених під час господарської діяльності підприємства, а саме витоку промислових відходів (рідини) на земельну ділянку за межами території підприємства, що призвело до забруднення земель хлоридами.

Порушення підприємством правил, пов’язаних із утворенням та розміщенням відходів, призвело до забруднення шкідливими речовинами земельної ділянки  площею  640 м2, що створило небезпеку для довкілля, та спричинило інтересам держави істотну шкоду в сумі понад 90 000 грн.

29 січня 2019 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду для розгляду по суті.

Питання щодо відшкодування матеріальної шкоди спричиненої державі буде вирішено за результатами розгляду справи у суді.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1750