Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2019

За клопотанням прокурора посадовця Первомайської міської ради відсторонено від посади (ФОТО)

                   

4 лютого 2019 року слідчим суддею задоволено клопотання Первомайської місцевої прокуратури та відсторонено від посади на 2 місяця інспектора інспекції з благоустрою апарату виконавчого комітету Первомайської міської ради, який вимагав неправомірну вигоду за утримання від виявлення порушень під час проведення потерпілим реконструкції рекламних «бордів» у місті Первомайську.  

Як повідомлялось раніше, 22 січня 2019 року, за належного процесуального керівництва місцевої прокуратури співробітниками управління захисту економіки в Миколаївській області задокументовано злочинну схему вимагання та отримання вказаним посадовцем неправомірної вигоди у розмірі 5 тис. грн. з суб’єктів підприємницької діяльності.

Зазначені кошти зловмисник вимагав від місцевого підприємця за вирішення питання щодо не притягнення до відповідальності за виявлені порушення правил благоустрою, а саме встановлення рекламних конструкцій - з розрахунку 1000 грн. за кожну рекламну конструкцію встановлену з порушенням правил.

Його затримано «на гарячому» під час передачі обумовленої суми неправомірної вигоди у порядку ст.208 КПК України та повідомлено про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

24 січня цього року Первомайським міськрайонним судом обрано підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури
кількість переглядів: 2267