Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2019

Невідворотне покарання

                            

За належного процесуального керівництва та підтримання публічного обвинувачення прокурорами органів прокуратури області судом першої інстанції визнано винним мешканця міста Миколаєва у вчиненні ряду тяжких та особливо тяжких злочинів.

Як встановлено досудовим розслідуванням та доведено прокурором у суді, 30.11.2013 мешканець міста Миколаєва вчинив вбивство заручника з корисливих мотивів, розбійний напад, захоплення заручника та незаконне заволодіння транспортним засобом, скоєні за попередньою змовою групою осіб відносно приватного підприємця, мешканця міста Новий Буг.

Дії зловмисника кваліфіковано за п.п. 3, 6, 12 ч. 2 ст. 115,  ч. 4 ст. 187,  ч. 2 ст. 147, ч. 3 ст. 289  КК України.

Зловмисник через декілька днів після скоєння вказаних злочинів втік до Російської Федереції, в результаті чого був оголошений в міжнародний розшук. Згодом він був затриманий на території Російської Федерації та у подальшому на підставі запиту компетентних органів України екстрадований до місця проведення досудового розслідування.

Органом досудового розслідування здобуті беззаперечні докази його винуватості, у зв’язку з чим засуджений повністю визнав свою вину в інкримінованих злочинах та частково відшкодував матеріальну та моральну шкоду потерпілій стороні.

10 січня поточного року Казанківським районним судом Миколаївської області підтримано позицію прокурора та засуджено за вищевказані кримінальні правопорушення мешканця міста Миколаєва до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Наразі захисником обвинуваченого на вирок суду першої інстанції подано апеляційну скаргу.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1967