Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2019

Суд визнав винною колишню працівницю «Ощадбанку», яка привласнила кошти 23 вкладників

                           

Казанківським відділом Баштанської місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно колишньої працівниці Казанківського відділення ПАТ «Ощадбанку», яка привласнила понад 44 тис грн з рахунків вкладників банку.

Встановлено, що вказана особа, маючи в силу службових обов”язків доступ до інформації по рахунках вкладників, оформляла шляхом внесення до автоматизованої системи банку та паперових носіїв неправидивих даних зняття нібито клієнтами банку коштів, які в подальшому привласнювала. У такий спосіб вона привласнила понад 44 тис грн з рахунків 23  вкладників банку. Переважно це люди похилого віку, які навіть не знали про те, що від їх імені здійснювались операції з коштами. Жінка знімала кошти невеликими частинами та розраховувала на те, що це не буде помітно і їй зійде це з рук. У подальшому вона використала їх на власні потреби.

Стороною обвинувачення суду надано достатньо доказів, які підтверджують вину особи у вчиненні злочину.

28 лютого 2019 року вироком Казанківського районного суду жінку визнано винною за ч. 2 ст. 191, ч.3 ст. 191, ч.1 ст. 362, ч.3 ст. 362, ч.1 ст. 358, ч.3 ст. 358  КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, підроблення документів, несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права обіймати посади з організаційно-розпорядчими функціями або повною матеріальною відповідальністю на строк 3 роки з іспитовим строком 2 роки.

Також судом задоволено цивільний позов ПАТ «Ощадбанк» щодо відшкодування обвинуваченою завданої шкоди.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1626