Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2019

Прокуратура вимагає відшкодування 91 тис грн шкоди, завданої навколишньому природньому середовищу

                                             

Прокуратурою Миколаївської області продовжується системна робота щодо вжиття заходів представницького характеру, спрямованих на захист інтересів держави у природоохоронній сфері та відшкодування шкоди.

Зокрема, Вознесенською місцевою прокуратурою до суду заявлено позов в інтересах держави про стягнення з одного з приватних підприємств м. Вознесенська 91 тис. грн. шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу.

Встановлено, що у травні 2017 року службовими особами підприємства здійснено злив рідких відходів, що утворились в процесі господарської діяльності, на земельну ділянку в межах території Бузької сільської ради Вознесенського району, що призвело до її забруднення шкідливими речовинами та створило небезпеку для довкілля,  спричинивши інтересам держави збитки в сумі 91 тис грн.

У добровільному порядку шкода відшкодована не була, посадовими особами контролюючих органів заходів щодо стягнення спричинених збитків не вжито. Зазначене стало підставою для вжиття прокуратурою заходів представницького характеру.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1762