Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2019

За жорстоке вбивство літньої жінки двох молодиків засуджено на 15 років

                       

За принципової позиції прокуратури Миколаївської області судом присяжних двох чоловіків, віком 26 та 27 років, жителів Одеської та Миколаївської областей визнано винними в умисному вбивстві та розбійному нападі на 67-річну мешканку смт. Березнегувате.  

У судовому засіданні прокурором доведено, що з 23 на 24 грудня 2016 року зловмисники у масках «балаклавах», рукавичках та шкарпетках, які одягнули на взуття, проникли на територію домоволодіння жінки, каменем розбили скло у вікні будинку та проникли всередину. 

Після цього обвинувачені підбігли до жінці, яка вийшла їм назустріч та завдали декілька ударів по голові завчасно підготовленою палицею, подавивши її опір. У подальшому закрили їй рот кляпом, в ролі якого виступила широка резинка для волосся, та закрили її дихальні шляхи,  в результаті чого потерпіла померла.

Продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, зловмисники викрали з її будинку планшет «Asus», золоті прикраси та гроші в сумі 10 тис. грн. та 500 доларів США, після чого з викраденим майном з місця вчинення злочину зникли та розпорядились ним на власний розсуд.

Під час судового розгляд обвинувачені вину свою в умисному вбивстві жінки не визнали, проте їх вина цілком доведена показами свідків, письмовими та іншими доказами, наданими стороною обвинувачення.

Відтак, 15 березня 2019 року вироком суду обох обвинувачених визнано винними за п.6, п.12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство) та ч.4 ст.187 КК України (розбій) та  засуджено кожного до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1506