Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2019

Прокуратура у судовому порядку вимагає повернути державі земельну ділянку сільськогосподарського призначення вартістю понад 1 млн грн

                                             

Баштанською місцевою прокуратурою встановлено факт використання суб’єктом господарювання земельної ділянки на території Лоцкинської сільської ради Баштанського району площею 45 га вартістю понад 1 млн. грн. без належних правових підстав.

Вказана земельна ділянка у 2001 році надана фізичній особі на підставі державного акта на право постійного користування, проте у 2008 році особа померла, як наслідок, право користування припинилось, а земельна ділянка мала бути повернута у розпорядження держави.

Однак, незважаючи на це, земельна ділянка використовується фермерським господарством за відсутності будь-якої правової підстави, що залишилось поза увагою відповідного органу виконавчої влади в сфері земельних відносин.

У зв’язку із чим місцева прокуратура відреагувала на порушення вимог законодавства та інтересів держави шляхом пред’явлення до суду позову про повернення земельної ділянки у розпорядження держави.

Наразі позов перебуває у провадженні господарського суду Миколаївської області.

Слід зазначити, що органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, як розпорядники земель, повинні ініціювати питання щодо відшкодування збитків, заподіяних тимчасовим зайняттям земель.

Загалом, у І-му кварталі 2019 року органами прокуратури Миколаївщини  пред’явлено позовів щодо повернення державі 650 га сільськогосподарських земель вартістю 33,5 млн грн.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2038