Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2019

Судитимуть іноземця, який пропонував хабаря службовій особі Служби безпеки

                          

За належного процесуального керівництва прокурорів Миколаївської місцевої прокуратури №1 слідчими Центрального відділу поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно іноземця, який обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України, а саме в наданні неправомірної вигоди службовій особі за вчинення або не вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії, з використанням службового становища.

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин республіки В’єтнам за грошову винагороду у розмірі 500 доларів США намагався отримати позитивні результати перевірки наявності підстав для отримання дозволу на постійне місце проживання в Україні від службової особи УСБУ у Миколаївській області.

4 лютого цього року зловмисника було затримано в одному із закладів громадського харчування міста Миколаєва під час передачі грошових коштів службовій особі Служби безпеки.

Обвинувальний акт скеровано до Центрального районного суду міста Миколаєва для розгляду по суті.

Як вже повідомлялось, упродовж 1-го кварталу 2019 року за результатами розслідування корупційних злочинів органами прокуратури області скеровано до суду 18 обвинувальних актів. У зазначених кримінальних провадженнях встановлено матеріальні збитки на суму 28,5 млн грн,  (2018 рік – 3 млн грн), з них 8 млн грн – інтересам держави ( 2018 рік  – 3 млн грн).

 За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1652