Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2019

На Миколаївщині правоохоронці викрили угруповання, що збувало наркотики через закладки на території Миколаївської та Одеської областей (ФОТО)

                           

У четвер, 4 квітня 2019 року, під процесуальним супроводом прокуратури Миколаївської області, управлінням СБУ в Миколаївській області,  оперативним підрозділом Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України, управлінням протидії наркозлочинності та слідчими ГУ Національної поліції в області із залученням спецпідрозділу «КОРД» викрито і припинено діяльність групи наркоторговців, яка організовувала і збувала на території     м. Миколаєва та м. Одеси наркотичні засоби та сильнодіючі лікарські засоби через так звані «закладки».

За підозрою у вчиненні цього злочину, в порядку ст. 208 КПК, затримано двох мешканців м. Одеси та двох мешканців м. Миколаєва віком від 27 до 45 років, серед яких 36-річна жителька м. Миколаєва. 

Організатором злочинної групи був 43-річний житель м. Одеса, який перебував у розшуку за скоєння аналогічного злочину. Група була законспірована, свою діяльність здійснювала із застосуванням сучасних інформаційних технологій, проте завдяки професійним діям правоохоронців її злочинна діяльність належним чином задокументована.

Зокрема, на території м. Миколаєва та м. Одеси правоохоронцями проведено одночасно 6 обшуків за адресами мешкання фігурантів. Вилучено наркотичні засоби, підготовлені для здійснення їх збуту на території м. Миколаєва та м. Одеси, зокрема вилучено понад 50 розфасованих полімерних контейнерів, в яких знаходилася наркотична речовина, приладдя для фасування наркотичного засобу.

Встановлено, що значну кількість прибутків від злочинної діяльності члени групи отримували шляхом грошових переказів на карткові рахунки різних банків.

Усім затриманим та ще одному фігуранту – жителю м. Миколаєва, який причетний до злочину,  повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених   ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 321 КК України -   незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб та як  незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут сильнодіючих лікарських засобів,  вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб.

На даний час підозрюваним вручаються клопотання про обрання щодо них запобіжних заходів.

Розслідування триває. Перевіряється причетність інших осіб до злочинної діяльності.

Правоохоронці роблять свою роботу. Чекаємо дієвих заходів від органів влади щодо знищення написів про рекламу наркотиків, а відшкодування шкоди буде покладені на фігурантів.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1965