Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2019

Завдяки наступальній позиції прокуратури державі повернуть ще одну земельну ділянку урочища «Жовтневе» вартістю понад 200 тис грн

                     

 

Органи прокуратури Миколаївської області займають наступальну та принципову позицію щодо повернення земель державного лісового фонду соснового урочища «Жовтневе», розташованого на березі Бузького лиману.

Так, 1 квітня 2019 року Корабельним районним судом м. Миколаєва задоволено черговий позов Миколаївської місцевої прокуратури № 2 про повернення земельної ділянки урочища «Жовтневе» загальною площею 0,1 га вартістю понад 200 тис. грн. у власність держави.

Вказана ділянка рішеннями Миколаївської міської ради незаконно була передана у приватну власність для будівництва та подальшого обслуговування житлових будинків без їх вилучення у встановленому законом порядку з постійного користування ДП «Миколаївське лісове господарство» та за відсутності погодження Миколаївського обласного управління лісового та мисливського господарства.
 
Реагуючи на порушення, прокурором заявлено позов, за результатом розгляду якого незаконне рішення міської ради скасовано, визнано недійсним державний акт на право власності на земельну ділянку та витребувано її у власність держави.

Загалом, судами задоволено вже 76 позовів прокуратури про повернення у державну власність земель державного лісового фонду соснового урочища «Жовтневе» загальною площею понад 7 га вартістю понад 14 млн грн.

Робота на даному напрямку продовжується.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2
кількість переглядів: 1847