Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2019

Тримання під вартою з правом застави у півмільйона гривень – обрано запобіжний захід для колишнього працівника ДП «Миколаївський облавтодор» за пособництво у систематичному вимаганні неправомірної вигоди (ФОТО)

                        

У п’ятницю, 12 квітня 2019 року, слідчим суддею Центрального районного суду м. Миколаєва задоволено клопотання прокуратури Миколаївської області та обрано запобіжний захід колишньому оператору габаритно-зважувального комплексу ДП «Миколаївський облавтодор», який підозрюється в пособництві  службовим особам Управління Укртрансбезпеки у Миколаївській області в систематичному вимаганні та одержанні неправомірної вигоди від водіїв вантажних транспортних засобів за безперешкодний проїзд через габаритно-зважувальний комплекс.

Нагадаємо, 10 квітня цього року вказану особу затримано правоохоронцями при отриманні неправомірної вигоди в розмірі 1 тис грн. 

У ході розслідування встановлено три факти вимагання неправомірної вигоди від перевізників. Сума неправомірної вигоди складала 500 гривень з кожного транспортного засобу за безперешкодний проїзд через габаритно-зважувальний комплекс без належного контролю з боку службових осіб Управління Укртрансбезпеки у Миколаївській області.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч.5 ст.27, ч.3 ст. 368 КК України (пособництво в одержанні службовою особою неправомірної вигоди, для себе та третіх осіб за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі півмільйона гривень.

Розслідування триває, проводяться слідчі дії, спрямовані на отримання доказів, встановлення усіх обставин вчинення кримінального правопорушення та осіб причетних до його вчинення.  

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1465