Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2019

У прокуратурі відбувся навчальний семінар щодо якості підготовки позовних матеріалів (ФОТО)

                                   

24 травня 2019 року, у прокуратурі Миколаївської області проведено навчально-методичний семінар, на якому обговорено причини постановлення судами негативних рішень за позовами прокурора та шляхи їх усунення.

Навчальний захід організовано та проведено управлінням представництва інтересів держави в суді  для заступників керівників місцевих прокуратур та прокурорів місцевих прокуратур, які відповідно до розподілу обов’язків здійснюють представництво у судах за дорученням прокурора області Тараса Дунаса.

Відкрив семінар начальник управління Дмитро Коробченко, який наголосив, що прокурор, забезпечуючи представництво інтересів держави в суді, сприяє відновленню законності і підвищенню авторитету органів влади, у зв’язку з чим надважливе значення в цьому контексті має якісна підготовка прокурором матеріалів позовних заяв, а також  повнота використання ним наданих процесуальним законодавством прав та повноважень під час судового розгляду.

У своєму виступі начальник відділу забезпечення представництва в суді Тетяна Стоянова акцентувала увагу прокурорів на необхідності належного обґрунтування прокурорами підстав для представництва інтересів держави в суді, як одному з основних чинників ефективності захисту інтересів держави заходами представницького характеру.

Загалом, упродовж 5 місяців цього року органами прокуратури області забезпечено ефективну реалізацію функції представництва в судах, задля реального відновлення інтересів держави пред’явлено загалом позовів на суму більше 220 млн.грн.

Судами розглянуто та задоволено позовні вимоги прокурора на суму 13,5 млн.грн., добровільно відшкодовано ще майже  5 млн.грн., реально виконано судових рішень на суму 35 млн.грн., зокрема державі повернуто 1182 га земель.

Наразі у провадженні судів залишаються позови на суму ще понад  320 млн.грн., у яких прокурорами забезпечується захист інтересів держави.

Також виступили заступник начальника відділу забезпечення представництва в суді Людмила Жмура та прокурор цього відділу Інна Бескровна, заступник начальника відділу організації представництва  в суді та при виконанні судових рішень Євген Середа, які висвітлили питання щодо використання прокурорами нових можливостей доказування, належності оцінки матеріалів контролюючих органів та порядку  сплати, стягнення і повернення судового збору. На завершення учасники семінару у форматі коучингу детально розглянули проблемні питання, які виникають при забезпеченні участі прокурора у розгляді судами справ.

Завдяки участі у зазначеному заході прокурори мали можливість підвищити рівень професійної кваліфікації задля ефективного захисту нтересів держави заходами реагування представницького характеру.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

 

кількість переглядів: 1687