Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2019

До трьох років позбавлення волі засуджено поліцейського, який організував крадіжку з будинку своєї родички (ФОТО)

                                           

10 червня 2019 року Заводським районним судом міста Миколаєва оголошено вирок поліцейському, який  організував крадіжку у м. Миколаєві.  

Прокурором у суді доведено, що, у березні минулого року  інспектор сектору реагування патрульної поліції Миколаївського відділення поліції, капітан поліції, вирішив організувати квартирну крадіжку поєднану з проникненням у житло своєї  родички.

 
Для цього він звернувся до жінки, яка  за його інформацією була пов'язана з раніше судимими за крадіжки особами та може залучити їх до співучасті.

Жінка відразу звернулася до поліції, повідомивши про цей факт,  та почала співпрацювати з правоохоронцями.

При черговій зустрічі зловмисник розповів їй про місце для крадіжки - будинок, в якому живе сім'я сестри його дружини., зазначивши, що родичі дружини мають гроші. Також він розповів жінці,  що в будинку відсутні сигналізація, собаки і віддав їй докладний план будинку, а та далі передала його правоохоронцям.

16 травня 2018 року після імітування крадіжці, під час розподілення викраденого майна, — грошових коштів та золотих виробів, він був затриманий правоохоронцями.

У суді обвинувачений визнав свою провину і підтвердив обставини злочину. Він пояснив, що зважився на такий злочин через складне матеріальне становище.

Вироком суду зловмисника визнано винним за ч. 1 ст. 14, ч.3 ст.27, ч.3 ст.185 КК України (організація підготовки до крадіжок з проникненням в приміщення) та призначено реальне покарання у виді 3 років позбавлення волі. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
 

кількість переглядів: 1803