Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2019

Правоохоронці Миколаївщини попередили техногенну катастрофу

                                

За належного процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області слідчими СУ Головного управління Нацполіції в області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох службових осіб приватного підприємства «ВКФ «Калімера», які обвинувачуються у закінченому замаху на привласнення бюджетних коштів у сумі понад 2,4 млн грн.

За даними слідства, упродовж 2018 року вказані особи за попередньою змовою, намагалися привласнити зазначені кошти під час проведення ремонтних робіт із заміни кабельної продукції 3-го енергоблоку ВП «ЮУ АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом».

Крім того, зловмисники внесли недостовірні дані у офіційні документи та викрали акти і сертифікати на вказану продукцію. У результаті чого, на систему безпеки 3-го енергоблоку було поставлено продукцію, яка не підлягає встановленню на атомних електростанціях,  що могло привести до техногенної катастрофи.

Їх дії кваліфіковано за  ч. 2 ст. 15, ч.5 ст.191, ч.1 ст.366, ч.3 ст.27 та ч.1 ст.357 КК України  -  закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб, організація викрадення офіційних документів, вчинене з корисливих мотивів, службове підроблення.

За вчинений злочин зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі  з конфіскацією майна.

27 червня обвинувальний акт скеровано до Южноукраїнського міського суду для розгляду по суті.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1723