Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2019

Завдяки наполегливості прокуратури вирок за скоєння тяжкого злочину скасовано за м’якістю призначеного покарання

                             

За апеляційною скаргою першого заступника прокурора Миколаївської області переглянуто вирок стосовно 25-річного мешканця м. Вознесенська, який разом з іншою особою вчинив розбійний напад на подружжя осіб похилого віку (ч. 3 ст. 187 КК України).

За даними слідства, 27 липня 2018 року, близько 03.00 год., обвинувачений разом зі своїм знайомим, якого також засуджено за вказаний злочин, проникли до домоволодіння потерпілих в м. Вознесенську, одягнули «балаклави» на обличчя та шляхом пошкодження віконного скла відкрили внутрішній накладний замок вхідних дверей житлового будинку.

Потрапивши всередину, злочинці застосували погрози ножем та завдали побоїв мешканцям будинку, в результаті чого заволоділи їхнім майном.

Вироком Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 22.11.2018 обвинуваченого засуджено до 4 років позбавлення волі без конфіскації майна, хоча його подільник за вчинення вказаного злочину отримав 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Не погодившись із вироком суду в частині призначеного покарання з підстав невідповідності призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення першим заступником прокурора області внесено апеляційну скаргу з вимогою скасувати вирок суду першої інстанції та ухвалити новий.

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Миколаївського апеляційного суду визнала обґрунтованими доводи прокурора про м’якість покарання, призначення його судом першої інстанції без належного врахування обставин кримінального правопорушення, його наслідків, підвищеної суспільної небезпеки вчиненого злочину, вчинення злочину стосовно осіб похилого віку.

10 липня 2019 року вироком Миколаївського апеляційного суду обвинуваченому призначено більш суворе покарання у виді позбавлення волі на строк 7 років з конфіскацією всього належного йому майна.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1347