Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2019

Завдяки прокуратурі землі сільгосппризначення площею 40,3 га будуть повернуті навчальному закладу

                          

9 липня 2019 року господарським судом Миколаївської області задоволено в повному обсязі позов керівника Первомайської місцевої прокуратури, яким визнано недійсним договір про спільний обробіток земельної ділянки площею 40,3 га вартістю 346,5 тис грн та зобов’язано суб’єкта господарювання повернути її навчальному закладу. 

Зокрема, між Первомайською райдерждміністрацією та Синюхинобрідською ЗОШ Первомайського району укладено договір оренди земельної ділянки із земель державної власності сільськогосподарського призначення для дослідних та навчальних цілей.

Проте, орендарем в порушення умов вказаного договору та вимог земельного законодавства орендовані землі у січні 2018 року були надані у користування товаривству на підставі договору про спільний обробіток земельної ділянки та вирощування сільськогосподарських культур, який за своїм змістом є договором суборенди землі.

Крім того, у складі земель освітнім закладом у суборенду передано курган, який є об’єктом культурної спадщини та підлягає особливій охороні з боку держави.

Таким чином, вказані земельні ділянки  використовуються з порушенням умов договору, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, не за цільовим призначенням, що стало підставою для їх повернення  у розпорядження освітнього закладу.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1339