Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

Прокуратура вимагає повернути державі земельну ділянку вартістю майже 12 млн грн

                           

Господарським судом Миколаївської області 6 серпня 2019 року відкрито провадження у справі за позовом Первомайської місцевої прокуратури в інтересах держави у особі Головного управління Держгеокадастру у області до Первомайської центральної районної лікарні та фермерського господарства про визнання недійсним договору про спільний обробіток землі та повернення земель площею 220 га вартістю майже 12 млн грн.
Установлено, що у 2014 році Головним управлінням Держгеокадастру в області надано Первомайській центральній районній лікарні зазначені земельні ділянки для ведення підсобного сільського господарства. Однак, лікарня фактично таку діяльність не здійснювала та не мала матеріальних та фінансових можливостей займатись цим господарством.

Натомість, лікувальний заклад вже втретє уклав незаконний договір нібито про спільний обробіток землі, згідно якого фермерському господарству фактично передано у суборенду вказані землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва з метою отримання прибутку, що є фактичною зміною виду цільового використання орендованих земель та порушенням умов договору.

Зазначене і стало підставою для звернення прокуратури з позовом до суду.

Загалом, прокурорами Миколаївщини пред’явлено позовів щодо повернення державі 1613,5 га земель сільськогосподарського призначення вартістю близько 78 млн.грн.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2179