Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

Прокуратура продовжує повертати у власність громади Миколаєва земельні ділянки у мікрорайоні «Леваневців» та вимагає знести незаконну забудову

                      

Миколаївська місцева прокуратура №1 у судовому порядку вимагає повернути у комунальну власність м. Миколаєва дві земельні ділянки площею 0,08 га вартістю 342 тис грн, розташованих у мікрорайоні «Леваневців» міста Миколаєва в межах прибережно - захисної смуги Бузького лиману, а також знесення незаконну забудову. го збудованих приватних маєтків.

Підставами для пред’явлення позовів стало їх відведення з порушенням земельного, водного та містобудівного законодавства. 

Окрім того, незаконне відведення земельних ділянок призвело до їх забудови, отже належний захист інтересів держави потребує витребування ділянок у придатному для використанні стані шляхом знесення об’єктів нерухомості.

Слід зазначити, що особи, які звертались до Миколаївської міської ради, та особи, які надавали ці ділянки, достовірно знали, що надавати у приватну власність та забудовувати рекреаційні території заборонено законодавством.

Відтак, реагуючи на порушення, місцева прокуратура в інтересах держави звернулась до суду з відповідними позовами, судовий розгляд яких триває. 

Загалом, на виконання судових рішень, постановлених за позовами прокурора, у власність територіальної громади фактично повернуто 3,6 га земель мікрорайону «Леваневців» загальною вартістю 12,3 млн грн.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 1460