Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2019

Прокуратура припинила незаконне користування земельними ділянками

                   

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури області продовжують активну роботу щодо забезпечення законності у сфері земельних відносин.

Так, за результатами розгляду 2 позовів заступника керівника Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Очаківським міськрайонним судом прийнято рішення про витребування земельних ділянок загальною площею 3 га із незаконного володіння фізичних осіб.

Установлено, що наказами Головного управління Держгеокадастру в області затверджено документацію із землеустрою та прийнято рішення про передачу громадянам для ведення особистого селянського господарства  земельних ділянок, які розташовані у межах Кам’янської та Козирської сільських рад Очаківського району. 

Водночас, при прийнятті зазначених рішень органом влади не враховано той факт, що зазначені особи вже використали своє право на безоплатне отримання у власність земельних ділянок цієї категорії в межах норм безоплатної передачі для даного виду використання.

У зв’язку з цим, діючи на захист інтересів держави, органи прокуратури звернулись  до суду з позовними заявами з вимогами про визнання зазначених наказів Головного управління Держгеокадастру в області незаконними  та повернення земельних ділянок державі, які задоволені у повному обсязі.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 1392