Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.08.2019

За порушення вимог фінансового контролю до адміністративної відповідальність притягнуто трьох депутатів сільських рад Братського району

                     

16 серпня 2019 року Вознесенською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч.1 ст.172-6 КУпАП, стосовно трьох депутатів сільських рад Братського району.

Так, депутати, будучи суб’єктами декларування, в порушення вимог ст.45 Закону України «Про запобігання корупції», своєчасно не подали декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2017 - 2018 роки.

Під час судового розгляду доведено, що зазначені особи мали реальну можливість подати своєчасно декларацію. При цьому, поважних причин, які б могли вплинути на її подачу з порушенням термінів, не встановлено.

За результатами розгляду зазначених протоколів Вознесенським міськрайонним судом підтримано позицію прокурора, вказаних осіб визнано винними та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 грн. на кожного.

Слід зазначити, що у поточному році за аналогічні порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 19 депутатів місцевих                рад.


За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1241