Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2019

На Миколаївщині правоохоронці викрили директора аграрного держпідприємства на привласненні коштів підприємства (ФОТО)

                                

У четвер, 5 вересня 2019 року, під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області, оперативниками управління СБУ в області та слідчими СУ Нацполіції в області викрито директора державного аграрного підприємства, який організував механізм привласнення коштів господарства. Зокрема, правоохоронцями задокументовано факт викрадення та вивезення з держпідприємства сільгосппродукції на 1,5 мільйона гривень.

У ході досудового розслідування встановлено, що керівник підприємства укладав угоди із підконтрольними йому комерсантами на проведення сільськогосподарських робіт за завищеною вартістю, а також  реалізовував врожай збіжжя за значно заниженими цінами.

Під час санкціонованих обшуків на підприємстві, за місцем зберіігання сільськогосподарської продукції, на елевіаторах правоохоронці вилучили чорну бухгалтерію, яка підтверджує системність діяльності зловмисника і його спільників. Вилучено та попереджено розтрату 100 тон насіння соняшника вартістю 750 тисяч гривень, підготовленого для відвантаження за підробленими документами на один із місцевих елеваторів.

Досудове розслідування за ч. 3 ст. 191 КК  України (привласнення чи розтрата майна, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб), триває. Проводяться слідчі дії, направлені на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та притягнення винних осіб до відповідальності.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
 

кількість переглядів: 1397