Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2019

Прокуратура вимагає визнати недійсною угоду, якою неправомірно зменшено орендну плату за землю у 200 разів

                                              

Господарським судом Миколаївської області відкрито провадження у справі за позовом Первомайської місцевої прокуратури до Первомайської міської ради та фізичної особи підприємця про визнання недійсною додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки та стягнення коштів не сплаченої орендної плати в сумі 102 тис грн.

Прокуратурою встановлено, що у 2016 році на замовлення Первомайської міської ради товарною біржою було проведено аукціон з продажу права оренди вказаної земельної ділянки площею 21 кв. м. в м. Первомайськ.

За результатами аукціону переможцем визнано фізичну особу-підприємця з ціновою пропозицією орендної плати за землю на рік, яка становила 89 тис грн, або майже 352% від нормативної грошової оцінки землі та укладено договір оренди землі. 

В подальшому на початку 2018 року між сторонами укладено додаткову угоду до договору, яким зменшено орендну плату за землю з 89 тис грн до 489 грн, що у 200 разів менше ніж запропонованої на торгах.

Разом з тим, внесення таких змін до укладеного за результатами земельних торгів договору оренди суперечить положенням ст. 288 Податкового кодексу України та ст. ст. 134-137 Земельного кодексу України.

З метою усунення порушень прокуратура звернулась до господарського суду  з відповідним позовом, розгляд якого триває.

Одночасно, стосовно посадових осіб Первомайської міської ради за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження. 

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1345