Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2019

Прокуратура у судовому порядку вимагає повернути державі 35 га самовільно зайнятих земель

                             

Первомайською місцевою прокуратурою до Кривоозерського районного суду подано позовну заяву в інтересах Головного управління Держгеокадастру в області до фізичної особи про повернення самовільно зайнятих земельних ділянок загальною площею 35 га, які розташовані в межах Гойдаївської сільської ради Кривоозерського району.

Встановлено, що упродовж  2017-2019 років жителем Кривоозерського району без укладення договорів оренди землі та оформлення будь-яких інших правовстановлюючих документів використовувались ці ділянки. 

За наслідками перевірок Головним управлінням Держгеокадастру в області особа неодноразово притягувалась до адміністративної відповідальності за ст. 53-1 КУпАП, проте своїх протиправних дій не припиняла і продовжувала вирощувати на самовільно зайнятих землях сільськогосподарські культури та отримувати прибутки.

Не зважаючи на викладене, органом контролю та фактичним розпорядником земель заходи реагування з метою зобов’язання порушника звільнити землі у судовому порядку не вживались. Вказане стало підставою для звернення з позовом прокурора.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1324