Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2019

Правоохоронці викрили групу чотирьох зловмисників, які вирощували коноплю з метою збуту (ФОТО)

                        

Під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області, детективами слідчого управління та оперативними працівниками управління протидії наркозлочинності Нацполіції в області, 19 вересня 2019 року проведено понад 10 санкціонованих Центральним районним судом міста Миколаєва одночасних обшуків за місцями проживання осіб, які займаються незаконним вирощуванням конопель з метою їх подальшого збуту, а також за місцями культивування ними вказаних рослин.

 

У ході проведення обшуків виявлені приміщення (теплиці), обладнання (крапельні поливи, засоби для догляду та підживлення рослин, ємності для їх вирощування), близько сотні кущів ростучої коноплі, а також вже зірвану  та приготовану для подальшого розповсюдження коноплю.

Крім того, виявлено та вилучено незареєстровану зброю та набої до неї, яку особи причетні до незаконного культивування конопель використовували для охорони свого «виробництва».

 

З урахуванням отриманої під час проведення досудового розслідування інформації та здобутих доказів, чотирьох жителів міста Миколаєва та області, віком від 30 до 36 років, затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 310 КК України (незаконний посів та вирощування рослин конопель, вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Наразі вирішується питання щодо обрання стосовно підозрюваних запобіжних заходів.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1639