Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2019

Депутата визнано винним у порушенні вимог фінансового контролю

                                    

Результати протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією, у поточному році засвідчили, що найбільш поширеним видом правопорушень є порушення антикорупційного законодавства у сфері фінансового контролю.

Упродовж 2019 року, спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено та скеровано до суду 245 протоколів за ст. 172-6 КУпАП, яка передбачає відповідальність за порушення вимог фінансового контролю. Переважна більшість правопорушників - депутати місцевих рад.

Зокрема, 19 вересня 2019 року постановою Єланецького районного суду визнано винною та притягнуто до адміністративної відповідальності депутата Іванівської сільської ради Братського району Миколаївської області за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 172-6 КУпАП.

Встановлено, що вказана особа, у період декларування за 2018 та 2019  роки доходів, без поважних причин подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування лише у червні  2019 року, чим порушила строки її подання більш як на 1 рік.

До правопорушниці застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 850 грн.

Таким чином, органи прокуратури у взаємодії з іншими спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції вживають заходи у межах повноважень щодо притягнення до відповідальності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за порушення вимог фінансового контролю.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1437