Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2019

За втручання прокуратури психоневрологічному інтернату повернуто земельну ділянку вартістю 8 млн грн

                       

З метою захисту інтересів держави органи прокуратури Миколаївської області реагують заходами представницького характеру на факти незаконного використання земель всупереч вимогам діючого законодавства.

Зокрема, Вознесенська місцева прокуратура в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області пред’явила позов про визнання недійсним договору про спільну діяльність з обробітку земельної ділянки державної форми власності, загальною площею 147,29 га вартістю 8 млн грн, що розташована на території Веселинівського району та зобов’язання повернути її в користування Новосвітлівському психоневрологічному інтернату.

Установлено, що у 2018 році інтернатом разом з фермерським господарством, укладено договір про здійснення спільної діяльності, за яким фактично останньому передано у користування земельну ділянку.

Вивченням умов договору з’ясовано, що його  укладено сторонами з метою приховання іншого правочину – договору оренди землі. Однак, інтернатний заклад не наділений повноваженнями щодо передачі землі в оренду.

У зв’язку з чим, прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом. Під час розгляду справи фермерським господарством самостійно повернуто земельну ділянку інтернату.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури 

кількість переглядів: 1229