Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.10.2019

Прокуратура не стоїть осторонь захисту інтересів держави у бюджетній сфері

                      

Первомайською місцевою прокуратурою активно використовується інформація інтернет ресурсу для захисту інтересів держави шляхом застосування заходів представницького характеру у бюджетній сфері.

Опрацюванням веб-порталу Prozorro, виявлено порушення при проведенні державних закупівель природного газу закладом охорони здоров’я Врадіївського району, зокрема порушення вимог Закону України «Про державні закупівлі» під час укладання додаткових угод до основного договору у зв’язку із збільшенням ціни за одиницю товару.

За позовом прокурора постановою Верховного суду від 16.04.2019, визнано недійсними додаткові угоди до договору постачання природного, укладеного між комунальним закладом «Врадіївська центральна районна лікарня» та товариством з обмеженою відповідальністю.

Судом касаційної інстанції встановлено незаконність укладених додаткових угод через відсутність визначених п. 2 ч.4 ст. 36 Закону України «Про публічні закупівлі» підстав для внесення змін до Договору – відсутність коливання ціни на ринку відповідного товару.

Таким чином, рішенням суду, яке набрало законної сили, визнано вказані вище додаткові угоди недійсними через незаконність підвищення ними цін за одиницю товару (1 000 м3 природного газу).

У той же час, закладом охорони здоров’я здійснювалась оплата природного договору за цінами, визначеними у додаткових угодах, які судом визнано недійсними.

До господарського суду Харківської області місцевою прокуратурою подано позовну заяву в інтересах держави в особі Врадіївської районної ради, Врадіївської районної державної адміністрації та КНП «Врадіївська центральна районна лікарня» Врадіївської районної ради Миколаївської області до ТОВ про стягнення безпідставно набутих коштів у сумі 99 333,78 грн.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1278