Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2019

Двох жителів Миколаївщини за розбій та вбивство засуджено до 12 та 14 років ув’язнення

                                                         

Прокурорами Арбузинського відділу Первомайської місцевої прокуратури  в суді доведено провину двох 32-річних жителів Миколаївщини, які скоїли розбійний напад та вбивство 52-річного жителя с. Бузьке Арбузинського району.

Встановлено, що в грудні 2015 року двоє зловмисників, за попередньою змовою, вчинили напад та вбивство чоловіка, викравши належне йому майно – грошові кошти та мобільний телефон на загальну суму майже 15 тис грн.

Їх дії кваліфіковані за п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України, як вбивство (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, скоєне з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб) та розбій (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із проникненням у житло, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень).

Завдяки чіткій позиції державного обвинувача, сукупності зібраних та досліджених судом доказів, провину зловмисників доведено у повному обсязі.

Відтак, за результатами судового розгляду обвинувачених, один з яких  раніше вже був засуджений за насильницький злочин, визнано винними та  призначено покарання у вигляді 14 та 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1255