Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2019

Прокуратура оскаржуватиме запобіжний захід для водія, з вини якого загинуло п’ятеро людей, серед яких двоє дітей (ФОТО)

                        

Прокуратурою Миколаївської області готується апеляційна скарга на рішення слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва, який обрав для 21-річного водія автомобіля Opel Vectra, з вини якого загинуло п’ятеро людей, серед яких 7-річна дівчин, запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту. 

Прокуратура вважає, що вказане рішення слідчого судді є необґрунтованим та таким, що підлягає скасуванню, та наполягатиме на застосуванні щодо підозрюваного виключного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Трагедія сталася 14 жовтня цього року близько 19:30 на 103 км автодороги «Благовіщенське-Миколаїв» в Арбузинському районі. Водій автомобіля  Opel Vectra, грубо порушуючи  правила дорожнього руху, а саме перед початком обгону не впевнився, що смуга зустрічного руху, на яку від буде виїжджати, вільна від транспортних засобів на достатній для обгону відстанівиїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з автомобілем «М-2141».

Внаслідок зіткнення загинули 48-річний водій М-2141 та двоє його пасажирів: чоловік та семирічна дівчинка, а також пасажирка  Opel Vectra загинули. Згодом у лікарні від отриманих травм померла 3-річна дівчина, пасажирка автомобіля «М-2141», ще троє людей травмовано.

Водію повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть кількох осіб).

Пресслужба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1436