Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2019

До 7 років 6 місяців позбавлення волі засуджено розбійника – ”рецидивіста”

                             

Миколаївською місцевою прокуратурою № 2 підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 37-річного раніше судимого жителя м. Миколаєва, який вчинив розбійний напад.

Установлено, що наприкінці вересня поточного року близько о 22.00 год. зловмисник, перебуваючи на літній площадці кафе «Сквозняк» по пр. Богоявленському в м. Миколаєві, керуючись раптово виниклим наміром та з метою незаконного збагачення, запропонував невстановленій особі, матеріали у відношенні якої виділено в окреме провадження,  пограбувати чоловіка, який разом з ними вживав алкогольні напої.

З метою реалізації свого злочинного наміру, зловмисники під вигаданим приводом  повели потерпілого на подвір’я будинку  № 28 по пр. Богоявленському, де нанесли йому декілька ударів кулаками та ногами в область  голови та тулубу, від яких  потерпілий впав на землю та втратив свідомість.

У подальшому, продовжуючи свої злочинні дії, заволоділи особистими речами потерпілого – грошима, документами та ювелірними виробами.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст.187 КК України - напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із  насильством,  небезпечним для здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб.

Обвинувачений свою вину не визнав, лише зазначив що бачив як невстановлена особа наносила потерпілому тілесні ушкодження, а він намагався зупинити, але будь яких активних дій не приймав. 

Суд, дослідивши докази та заслухавши позицію прокурора, визнав чоловіка винним у скоєнні вищевказаного злочину та призначив покарання у вигляді 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 1405