Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2019

У прокуратурі відбулось інтерактивне навчання для процесуальних прокурорів з питань призначення покарання (ФОТО)

                             

У п’ятницю, 15 листопада, у рамках започаткованого керівництвом прокуратури Миколаївської області інтерактивного навчання прокурорів,  управлінням підтримання обвинувачення в суді прокуратури області проведено   навально–методичний захід у формі практичного заняття на тему: «Практика призначення покарання у кримінальному провадженні. Основні причини скасування вироків в апеляційному та касаційному порядках з підстав неправильного застосування закону України про кримінальну відповідальність в частині призначення покарання», в якому взяли участь  прокурори місцевих прокуратур, які здійснюють нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва.

Начальник відділу забезпечення обвинувачення у регіоні управління підтримання обвинувачення в суді Ірина Добровольська виступила з доповіддю на тему: «Покарання та його види. Правила призначення покарання у кримінальному провадженні. Основні причини скасування вироків в апеляційному порядку з підстав неправильного застосування закону України про кримінальну відповідальність в частині призначення покарання».

Упродовж 10 місяців поточного року прокурорами внесено понад 200 апеляційних скарг, з яких половина саме з питань неправильного застосування закону України про кримінальну відповідальність в частині призначення покарань. За вказаний період судом апеляційної інстанції задоволено 136 апеляційних скарг прокурорів на вироки.

Жваву дискусію підтримано після виступу прокурора відділу підтримання обвинувачення в апеляційному суді прокуратури Миколаївської області Дмитра Кучеренка, який доповів присутнім про основні причини скасування вироків в касаційному порядку з підстав неправильного застосування закону України про кримінальну відповідальність в частині призначення покарання. Крім того, з присутніми обговорено  правові висновки Верховного Суду з цих питань, зокрема щодо призначення покарання за сукупністю злочинів та сукупністю вироків.

Процесуальні керівники місцевих прокуратур продемонстрували не тільки володіння знанням у сфері процесуального законодавства, а й глибокий інтерес до судової практики.

Здобуті за результатами виступу знання процесуальними керівниками закріплено шляхом проходження практичних завдань, які успішно вирішили й досвідчені працівники органів прокуратури, й прокурори, які лише розпочали професійну діяльність.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1393