Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2020

Прокуратура відреагувала на порушення щодо нецільового використання сільськогосподарських земель у Кривоозерському районі

                           

Первомайська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про повернення у державну власність земель площею 20,1 га сільськогосподарського призначення.

Установлено, що фізична особа орендує зазначену земельну ділянку для сінокосіння та випасання худоби. Однак, у порушення вимог Земельного кодексу України та умов договору оренди землі, громадянин використовує ділянку не за цільовим призначенням, а саме вирощує на ній соняшник. Тобто пасовища фактично використовуються як рілля для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Такі незаконні дії землекористувача призводять до погіршення якості ґрунтів, виснаження земель та до значних втрат бюджетів, оскільки орендна плата за землі зазначеної категорії в 4-5 разів менша, ніж за ріллю. Крім цього, внаслідок зазначених протизаконних дій земельним ресурсам заподіяно шкоду. 

З метою захисту інтересів держави у сфері земельного законодавства, місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про дострокове розірвання договору оренди землі, повернення її державі та стягнення з порушника завданої шкоди.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1539