Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2020

Прокуратура в черговий раз відреагувала на незаконне використання земель закладів освіти

                            

Органи прокуратури Миколаївщини, відстоюючи інтереси держави у сфері земельних правовідносин, принципово реагують на незаконні угоди щодо використання земель, наданих закладам освіти.

Зокрема, Первомайською місцевою прокуратурою виявлено факт незаконного використання земельної ділянки державної форми власності площею 50 га вартістю 1,5 млн. грн. приватним комерційним підприємством.

Установлено, що  відповідно до Державного акту на право постійного користування землею Лукашівському НВК у 1995 році в постійне користування передано земельну ділянку. За відсутності достатніх повноважень у 2015 році навчальним закладом з приватним підприємством укладено удаваний правочин, на підставі якого останній отримав у користування земельну ділянку державної форми власності, котру самостійно обробляє  упродовж майже 5 років  та отримує прибуток.

З метою усунення виявлених порушень законодавства, керівником місцевої прокуратури пред’явлено позов в  інтересах держави в особі ГУ Держгеокадастру в Миколаївській області до Лукашівського НВК та ПВКП «Троя» про визнання недійсним договору про сумісну діяльність та зобов’язання другого відповідача повернути навчальному закладу земельну ділянку.

Ухвалою господарського суду Миколаївської області відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання на 08.04.2020.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1518