Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2020

Адвокату, який підозрюється у незаконному заволодінні квартирами померлих громадян, розширено підозру

                                    

Прокуратурою Миколаївської області раніше повідомлялось про повідомлення про підозру одному з адвокатів, який шахрайським шляхом незаконно заволодів трьома квартирами померлих громадян, тим самим  позбавивши права спадкування законних спадкоємців.

17 квітня 2020 року, з урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів та згідно вимог ст. 481 КПК України прокурором області адвокату остаточно повідомлено про підозру у вчиненні ним кримінальних правопорушень,  передбачених ч.ч.3, 4 ст.190,  ч. ч. 1,3 та 4 ст.358 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, виготовлення та використання підробленого документа, вчинене повторно).

У ході розслідування встановлено, що адвокат не тільки використовував завідомо підроблені документи  щодо визнання права власності на квартири громадян іншими особами - угоди товарної біржі, рішення судів, а і виготовляв їх. У подальшому квартири перереєстровувались на третіх осіб, які потім були реалізовані. 

Своїми протиправними діями підозрюваний вчинив 11 кримінальних правопорушень. Загальна вартість квартир  складає понад 1 млн грн.

Стосовно підозрюваного  обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 600 тис грн.

Розслідування знаходиться на завершальному етапі та найближчим часом обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1663