Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2020

Прокуратура повернула державі земельну ділянку вартістю понад півмільйона гривень у Корабельному районі м. Миколаєва

                          

Миколаївською місцевою прокуратурою № 2 вжито заходи до реального повернення у державну власність земельної ділянки площею по 0,08 га вартістю 504 тис. грн., яка знаходиться по вул. Металургів у Корабельному районі м. Миколаєва та всупереч вимог водного та земельного законодавства була надана у приватну власність.

Так, судом у минулому році задоволено позов прокурора про визнання незаконним та скасування рішення Миколаївської міської ради, визнання недійсним державного акту та витребування у власність держави в особі Миколаївської облдержадміністрації земельної ділянки, яка знаходяться в межах прибережної захисної смуги Бузького лиману та на момент відведення перебувала у користуванні ДП «Миколаївське лісове господарство».

З метою реального виконання рішення суду місцевою прокуратурою ініційовано питання про витребування земельної ділянки та реєстрацію права власності за державою.

На даний час зазначена ділянка повернута у державну власність, про що у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зроблено відповідний запис та складено акт державного виконавця про їх передачу власнику в особі Миколаївської ОДА.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2
кількість переглядів: 1365