Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2020

Прокуратура продовжує реагувати на порушення вимог законодавства при користуванні землями у м. Миколаєві

                       

Прокуратурою області пред’явлено до господарського суду Миколаївської області позов про визнання недійсною додаткової угоди про продовження терміну оренди земельної ділянки площею 0,36 га вартістю понад 2 млн. грн., розташованої по пр. Центральному у місті Миколаєві.

Установлено, що на підставі договору оренди у користуванні товариства перебувала земельна ділянка для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з вбудованим-прибудованим торговельним центром.

Відповідно до умов договору, які є обов’язковими для виконання, підставою для продовження терміну оренди є рішення власника (розпорядника) земельної ділянки – Миколаївською міської ради.

Натомість, діючи в інтересах товариства, усупереч вимог законодавства та умовам договору, Миколаївським міським головою укладено додаткову угоду про продовження строку користування земельною ділянкою за відсутності відповідного рішення ради.

Реагуючи на вказані порушення прокуратурою області пред’явлено позов про визнання недійсною додаткової угоди до договору оренди та повернення земельної ділянки. 

Розгляд позову триває.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2055