Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2020

7 років за гратами: винесено вирок неповнолітньому, який до смерті забив літнього чоловіка

                          

Ювенальним прокурором Баштанської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення стосовно 17-річного хлопця, який у листопаді 2018 року наніс 61-річному чоловіку  тяжкі тілесні ушкодження, що спричинило його смерть.

У ході судового розгляду встановлено, що неповнолітній, разом із своїм товаришем проходили повз магазину у м. Баштанка, де побачили біля лавки невідомого їм чоловіка, який лежав на землі. В подальшому вказані особи зробили йому зауваження, після чого між ними виникла сварка, в ході якої обвинувачений, поклавши спиною невідомого їм чоловіка на лавку, наніс останньому численні удари, руками та ногами в область голови та тулубу, таким чином спричинивши потерпілому множинні синці та садна, а також черепно-мозкову травму, численні переломи кісток обличчя, перелом основи черепу,  які відповідно до висновку судово–медичної експертизи відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень. Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці події.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав, пояснивши, що жодних тілесних ушкоджень потерпілому не наносив, окрім одного удару по щоці (ляпасу), проте за результатами дослідження зібраних у ході досудового розслідування доказів, вину зловмисника прокурором доведено в повному обсязі.

Відтак, вироком суду неповнолітнього зловмисника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України  та засуджено до 7 років позбавлення волі.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1556